20-årige Sofie fejede benene væk under os

Vores branche har altid været eftertragtet. Hvert år får vi masser af uopfordrede ansøgninger fra håbefulde, uddannelsessøgende unge.

Kun de færreste af dem har realistiske forventninger til sig selv og til os. Men så ringede Sofie Munk Snedker fra Munklinde nær Ikast en dag…

Sofie blev student fra klassikerlinjen på Silkeborg Gymnasium sidste sommer. Det klarede hun med både topkarakterer og officiel anerkendelse for sit initiativ til en løbende podcastserie om og for gymnasiets lærere og elever.

Efter egne ord lever Sofie i nuet. Alligevel ønskede hun for sin sabbatperiode bl.a. at snuse til mulighederne for en fremtidig uddannelse og karriere. Og med sit åbenlyse talent for kommunikation tænkte hun, at hun måske kunne blive piccoline på et reklamebureau. Derfor tastede hun 97 51 30 70 og spurgte modigt efter vores bureauchef, Mette Nørgaard.

Mette, der efterhånden har mange års erfaring i at vurdere ansøgere, kunne med det samme fornemme den veltalende Sofies potentiale. Et møde blev aftalt, og få uger senere bød vi Sofie velkommen som vores første trainee i 30 år!

Det er snart tre måneder siden, og hun er vores spontane ansættelsesbeslutning værd.

Sofie klarer en række praktiske opgaver som indkøb, oprydning og ærinder, som i princippet kan klares af hvem som helst. Den helt store forskel er hendes evner som tekstforfatter og fotoassistent på udvalgte opgaver.

Sofie er struktureret, vidende, nysgerrig og ihærdig – hvilket hun selv tildeler især FDF æren for. (Nej, det er ikke en spejderorganisation – har hun belært os).

Nå, vi er heldigvis kommet på benene igen. – Nu kniber vi os bare i armen over, at Sofie lige tog fat i os. Vi håber, hun bliver mindst et år endnu – selvom vi godt ved, at rejseoplevelser og måske Journalisthøjskolen trækker i hende.