14-05-2019

Eleven tog hele fem prestigefulde priser ved konkurrencen, Årets Fotograf 2019

Sandra sejrede i flere kategorier, da Årets Fotograf priserne skulle uddeles


28-årige Sandra Hornshøj Buus er ved at uddanne sig til fotograf hos FS2 reklame. For nylig tog hun turen fra Skive til Nyborg til en spændende finaleafgørelse i en landsdækkende konkurrence under Dansk Fotografisk Forening. Turen blev det hele værd for den unge kvinde. Hun blev nemlig tildelt tre bronzepriser, en sølv- og ikke mindst den ærefulde titel som Årets Fotograf i kategorien, klassisk portræt.

Selve konkurrencen er en gammel tradition under Dansk Fotografisk Forening, der er en anerkendt interesseorganisation og i år kan fejre sit 140-års jubilæum. Kategorierne talte i år ti forskellige, hvor hvert medlem kunne indsende op til otte billeder for hver. Altså maksimalt firs pr. fotograf.

Som debutant i konkurrencen deltog Sandra i halvdelen af kategorierne med samlet tolv billeder. Heraf blev de elleve sendt direkte videre til finalen i Nyborg, hvor det samlede felt lød på 130 udvalgte billeder.

Er man god til sandsynlighedsregning kunne man måske godt forudsige, at Sandra havde ret gode chancer for at komme hjem med mindst en sejr. Men den unge kvinde, der er beskeden af natur, kørte ydmygt til finalen, oplyser hendes arbejdsplads, FS2 reklame i Skive.


Mette Nørgaard, der er bureauchef hos FS2, fortæller om virksomhedens første møde med Sandra, som senere i år formelt afslutter sin fotografuddannelse.
"Sandra henvendte sig til os, da hun fra januar sidste år søgte et sted med flere udfordringer, end hun på det tidspunkt havde, til at færdiggøre de sidste 21 måneder af sin fotografuddannelse. Som reklamebureau har vi ellers ikke tradition for eller kompetence til at uddanne fotografer. Til gengæld har vi altid haft stærke holdninger til motivers fortælling, og det havde hun spottet. Vi faldt pladask for hendes passion, åbenlyse talent og rolige natur, hvorfor vi på kompensation fra Medieskolerne i Viborg indgik en formel aftale med hende. Det var og er ikke udtryk for, at vi ville opsige vores nuværende netværk at fotografer. Tværtimod. Fotografer kan noget forskelligt, og det er godt for os, fordi vores kunder også er forskellige. Når det så er sagt, synes vi til enhver tid, at det samfundsmæssigt forpligter, hvis man har mulighed for at hjælpe et menneske i mål med sin uddannelse. At Sandra derudover har været aftalen værd, beviser de priser, hun nu har modtaget."


Spørger man Sandra, hvad en dygtig fotograf er for hende, er det når den tekniske forstand og sansen for spændende motiver går hånd i hånd. Med priserne fra Dansk Fotografisk Forening på sit CV håber hun på at gå en fremtid i møde, hvor hun kan blive i landsdelen og leve af sit fag på fuld tid.


Kollegaerne fejrede Sandra og hendes sejr
Dagen efter Sandras sejrrige tur til Nyborg, mødte hun fra morgenstunden ind til kollegaernes stående klapsalver. Først et par dage senere blev hun officielt fejret med kaffe og kagekone, der var bagt til lejligheden. Bl.a., fordi hun forinden skulle på fotooptagelser for en kunde i det nordjyske.


Se vinder billederne her: