Joomla CMS
 


 

Joomla er et såkaldt Open Source-system til opbygning af websites, og systemet er meget populært.

Det skyldes bl.a. – som navnet også antyder – at det er en åben kilde til software, som enhver kan få adgang til at arbejde i. Helt gratis endda.

Joomla CMS, der ikke drives af en virksomhed og som derfor heller ikke har supportservice, er teknisk velfungerende med god og brugervenlig struktur. Især, hvis du med dit website ikke behøver at interagere med dine kunder udover det sædvanlige. Fx med en webshop i flere sproglag. Selvfølgelig er det muligt at opgradere dit website, selvom det oprettet i Joomla CMS.

Du skal bare være opmærksom på, at det ofte vil kræve udviklertimer, og det kan løbe op. Hertil vil din investering efterfølgende komme andre brugere af Joomla til gode. – Du får, og du giver, kan man groft sagt sige om Joomla.

Joomla CMS eller ej?

Behovsafklaring er afgørende, når du skal have et nyt website. Den hjælper vi dig med, så du får det helt rigtige CMS-system. Der findes en del CMS-systemer på markedet; også gode. Men ligesom på restauranter og deres ’husets vine’ ved vi allermest om Dynamicweb, Joomla og WordPress samt deres forskelle, ulemper og fordele.


Joomla og sikkerhed

Gratis fornøjelser kan have en slagside, og når det gælder CMS-systemer i Open Source, kan især sikkerheden være udsat. Hackere er kendte for at udnytte selv ultrasmå huller i sikkerheden på websiteløsninger til at chikanere, og det kan få konsekvenser. Fx kan angreb gå ud over dit websites rangering i søgemaskiner (Google m.fl.), og det kan blive lukket ned som noget af det groveste. Heldigvis findes der dog forebyggende opdateringsprogrammer og diverse sikkerhedsplugins, hvorved risikoen for den slags mindskes betydeligt.

Skal vi også lave dit website?

- Så tag fat i mig!

Michael Elkjær 
Web Director
me@fs2.dk
+45 22653801