SEO

Det der SEO, hvad er det? På dansk siger vi søgemaskineoptimering, men SEO er en engelsk forkortelse for Search Engine Optimization. Ved hjælp af SEO kan man forbedre placeringen af et website, når der søges organisk via Google og/eller andre søgemaskiner. Fx DuckDuckGo, Bing og Yahoo.

Derfor er SEO så vigtigt
Ved organisk søgning forstås den trafik til dit website, der foregår eller kommer, uden at du i princippet skal betale noget.

Jo flere af de rigtige ord og relevante links til og fra dit website samt relevant indhold/content – desto større sandsynlighed har dit website for en placering øverst.

Det lyder måske nemt nok. Men faktisk er SEO en krævende disciplin, der altid bør have et individuelt afsæt i, hvem din målgruppe er, hvem dine konkurrenter er, hvilke produkter og ydelser du vil sælge osv.

Med andre ord skal der virkelig dykkes ned i søgeadfærd, så de helt rigtige keywords eller søgeord, som vi jo siger på dansk, kommer med i arbejdet med at søgemaskineoptimere.

Sådan kommer du godt i gang med SEO

 • Lav en liste over søgefraser (sætninger) og søgeord, som du tror, dine kunder vil bruge, når de søger på nettet efter ydelser og produkter i stil med dine.
   
 • Hvis du benytter eller tidligere har benyttet Google Ads-kampagner, kan du derfra trække på statistikoplysningerne, der præcist afslører hvilke søgeord, der har virket og tilført trafik på dit website.
   
 • Med Google Analytics er det muligt at se, hvor mange organiske besøg dit website har fået. Herunder hvilke søgeord, der har gjort udslaget
   
 • Er du tilknyttet Google Keyword Planner (*ofte en mulighed i forbindelse med Google Ads)? Så kan du her få overblik over, hvilket ord af fx tre mulige med samme betydning, flest mennesker vil vælge.
   

Virker indsatsen med SEO straks?
Afhængig af udgangspunktet for søgemaskineoptimeringen, vil nogle SEO-tiltag gavne dit website efter blot et par timer. Ellers kan det tage fra få dage til flere uger, før effekten kan ses og mærkes.

Vi står klar til at hjælpe dig i mål med SEO. Lige fra vejledning til udførelse og implementering på dit website. På bureauet består vi både af ’teksttunge’ folk og folk med forstand på online-medier og web.

Vil du vide hvad SEO kan gøre for dig?

Ring for en uforpligtende snak!

Michael Elkjær 
Web Director
me@fs2.dk
+45 22653801