Wordpress
 


 

Oprindeligt blev WordPress lanceret i 2003 som platform til bloggere på nettet. Siden blev det videreudviklet til også at være et CMS-system til opbygning af websites.

WordPress er i dag blandt de mest udbredte CMS-systemer i verden. Dels pga. systemets fordelagtige muligheder og intuitivt tilrettelagte brugervenlighed (fx 1-Click installation), dels fordi det er et såkaldt Open Source-system.

Open Source betyder en åben kildekode, som man frit kan få adgang til at arbejde i, og det har rigtig mange mennesker gjort til gavn for hinanden og for selve CMS-systemet.

I hvert fald består WordPress af skabeloner i tusindvis lige til at snuppe eller videreudvikle. Og derudover findes der et gigantisk udvalg af plugins, der efter behov kan udvide funktionaliteten. Fx WooCommerce, der nemt integrerer webshop på et ellers statisk website.

Derfor er WordPress CMS værd at vælge

Efter sigende er 30% af alle websites på nettet i dag skabt med WordPress som platform. Med den udbredelsesgrad er det derfor altid muligt at få support ved problemer og/eller hjælp til udvikling. Samtidig understøttes WordPress uproblematisk af de fleste webhoteller.

Er der ulemper ved WordPress?

Gratis fornøjelser kan have en slagside, og når det gælder CMS-systemer i Open Source, kan især sikkerheden være udsat. Hackere er kendte for at udnytte selv ultrasmå huller i sikkerheden på websiteløsninger til at chikanere, og da WordPress er så udbredt, er det også her flest hackere leder efter svagheder. Fx kan deres angreb gå hårdt ud over dit websites rangering i søgemaskiner (Google m.fl.), og i yderste konsekvens kan dit website blive lukket ned. Dog heldigvis findes der forebyggende opdateringsprogrammer og diverse sikkerhedsplugins, hvorved risikoen mindskes betydeligt.

Skal vi også lave dit website?

- Så tag fat i mig!

Michael Elkjær 
Web Director
me@fs2.dk
+45 22653801